Ученически работилници

На 7 април в Зала „Форос“ (на втория етаж на Конгресния център) ще се проведе изложение на иновативни практики, представени от различни училища и гостуващи обучители.

Специален гост ще бъде Николай Михайлов, който ще представи „Чудният нов свят“

“Чудният нов свят” е проект на Уондър студиос, представляващ стиймпънк арт инсталация с детски книги и дигитален близнак с добавена реалност (AR). Ние целим да разказваме увлекателни истории, обучаваме в артистични и дигитални умения, с които да повишаваме знанието относно промишлените отпадъци и отговорното потребление.

Повече за тримата автори можете да прочетете тук.

Двама от авторите на проекта, скулптурът Чудомир Драгнев и режисьорът Николай Михайлов се запознават преди три години и малко след това това решават да работят заедно. След като създават арт инсталацията в самото начало на пандемията, работата им преминава в дигитална среда, където Николай обучава свои курсисти на работа с 3D графика със спечелили награди “Оскар” и “Еми” български софтуер V-Ray.

Николай Михайлов написа сценарий за анимационен филм с героите на Чудомир, но след като го предава на Марин Трошанов, му дава пълната свобода да го промени и развие, създавайки уникалната първа книга.

Героите оживяват. Чаркове, зъбни колела… Приложна металопластика и дигитална илюстрация се преплитат в един проект, вдъхновил множество малки и големи да се потопят в света на Фантазията. Изкуство и технологии – ръка за ръка, в свят без граници за въображението.

Ще видите как два привидно различни “свята” се обединяват в създаването на ЕДИН – “Чуден нов свят”.

ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ – Бургас

ПГКПИ Бургас

СУ “Христо Ботев” – Карнобат

Търговска гимназия – Бургас

ПГМЕЕ

ОУ „Елин Пелин“ – Бургас

Scroll to Top