STEM съдържание и компетентностен подход

Философията на STEM изисква разработване на учебно съдържание, което интегрира знания и умения от различни учебни дисциплини. Ето защо е много важно учителите да работят в екипи, наречени професионални учещи общности /ПУО/. Професионалните общности имат обща визия и цел, членовете им участват доброволно в тях, сътрудничат си, извършват целенасочен анализ и обратна връзка от преподаването, фокусът им е върху резултатите.

Обучението е насочено към развитие на уменията на 21 век и към ключовите компетентности.

Повече за  компетентностния подход и за професионалните учещи общности можете да научите на Национален форум EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“ – 07.-08.04.2023 г., Конгресен център Бургас.

Регистрирайте се за безплатно участие тук. 

Пълната програма на събитието можете да намерите тук.

2 thoughts on “STEM съдържание и компетентностен подход”

 1. Здравейте,
  Регистрирах се за участие във форума „Вдъхновители на образователни трансформации“
  07-08.04.2023 г.
  Бургас, Конгресен център,
  но няма да мога да присъствам на място.
  Молбата ми е да публикувате някъде (например в You Tube) материалите от форума, ако прецените, че е възможно. Ще бъде полезно. Благодаря Ви!

  1. Здравейте,
   Радваме се, че проявявате интерес към събитието. Ученици от Професионална Гимназия по Компютърно Програмиране и Иновации ще се погрижат цялото събитие да се излъчва наживо, както в YouTube, така и тук в сайта. Очаквайте скоро още информация!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top