STEM философия

STEM означава наука, технология, инженерство и математика. Философията на STEM е образователен подход, който акцентира върху интеграцията на тези четири дисциплини, за да стимулира решаването на проблеми, критичното мислене и иновациите. Целта на STEM образованието е да осигури на учениците уменията и знанията, от които се нуждаят, за да успеят в свят, който става все по-ориентиран към технологиите.

Философията на STEM стимулира учениците да се занимават с практически учебни дейности, които включват решаване на реални проблеми. Като работят заедно и създават креативни решения на сложни предизвикателства, учениците развиват уменията, от които се нуждаят, за да бъдат успешни в бъдещата си кариера. Освен това STEM образованието помага да се посеят любовта към ученето и любопитството към света около нас.

Популярността на STEM се увеличава през последните години, частично поради нарастващата нужда от работници с умения в областта на науката и инженеринга. С развитието на технологиите нуждата от хора, които могат да проектират, построят и поддържат сложни системи, ще продължава да нараства. Чрез акцентирането върху STEM образованието можем да помогнем да се гарантира, че бъдещите поколения ще мога успешно да преодоляват тези предизвикателства и да създават иновации в бъдеще.

Повече за философията на STEM можете да научите на Национален форум EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“ – 07.-08.04.2023 г., Конгресен център Бургас.

Регистрирайте се за безплатно участие тук.

Пълната програма на събитието можете да намерите тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top