Умения, които се развиват от STEM образованието

Образованието по STEM развива множество умения, включително:

  1. Критично мислене: STEM образованието насърчава учениците да анализират информация, да правят оценки и да решават сложни проблеми.
  2. Творчество: STEM образованието насърчава творчески процеси, като насърчава учениците да намират иновативни решения на проблеми.
  3. Колаборация: STEM образованието подчертава екипната работа и колаборацията, като помага на учениците да научат как да работят ефективно с други хора.
  4. Комуникация: STEM образованието изисква от учениците да комуникират своите идеи ефективно, независимо дали това е чрез писмени доклади, презентации или други форми на комуникация.
  5. Цифрова грамотност: STEM образованието помага на учениците да развият цифрови умения, включително умението да използват технология за събиране, анализиране и представяне на данни.
  6. Математическа и научна грамотност: STEM образованието учи учениците основите на математиката и науката, помагайки им да развият дълбоко разбиране на тези предмети.
  7. Адаптивност: STEM образованието учи учениците да бъдат адаптивни и гъвкави, когато се сблъскат с нови предизвикателства и работят с нови технологии.

Повече за уменията на XXI век, които се изграждат чрез STEM методите на обучение можете да научите на Национален форум EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“ – 07.-08.04.2023 г., Конгресен център Бургас.

Регистрирайте се за безплатно участие тук.

Пълната програма на събитието можете да намерите тук.    

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top